Roken is een gevaarlijke trend met ernstige gezondheidsbedreigingen, en het is een ernstig risico voor de volksgezondheid. Het effect dat roken heeft op de menselijke gezondheid verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van het gewicht, de grootte en de gezondheid van het individu. Tabaksgebruik heeft geen veilig niveau. Het gebruik van elk medicijn brengt altijd enkele gezondheidsproblemen met zich mee. Maar sommige mensen geven er de voorkeur aan om vapen te gebruiken, omdat het minder schadelijk is in vergelijking met roken. Tegenwoordig genezen mensen van rookverslaving door het gebruik van droge kruiden verdampen.

Vapen levert minder schade op

Vapen is op de één of andere manier minder schadelijk voor je gezondheid. Het bevat smaken en andere chemicaliën om water te maken dat een persoon inademt. Daarentegen bevat gewone tabakssigaret meer dan 6000 chemicaliën, waarvan er vele giftig zijn.

Dit zijn enkele effecten die tabak heeft op de gezondheid van een persoon:

  • Slechte adem
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Verhoogd risico op hersenschade en beroerte
  • Mondkanker
  • Maagzweer

Geen rookinhalatie

Een van de meest opvallende verschillen tussen roken en vapen is dat de ene rook produceert en de andere dampen. Tabaksrook bevat veel giftige chemicaliën en kankerverwekkende stoffen door verbranding. Traditioneel roken is gevaarlijker dan vapen, omdat een roker veel warmte inademt, wat niet geschikt is voor de keel. Overschakelen op vapen kan de toxiciteit verminderen.

Geen rokerige geuren

Traditioneel roken produceert rook, wat ongezond is voor een roker en ook voor iemand die naast hem zit. Het ergste is de geur; nadat je klaar bent met roken, ruiken jouw vingers en mond allebei naar een asbak. Bij het vapen komt geen rook vrij. Je kunt de geur ook verminderen door een droge kruidenverdamper te gebruiken. Hiermee kun je met iedereen praten zonder onaangename geuren.

Beter voor de longen

Vapen is beter voor de longen omdat er geen warmte bij betrokken is. Dampen die tijdens dit proces worden geproduceerd, zijn koeler dan rook die wordt geproduceerd bij traditioneel roken. Roken veroorzaakt aanzienlijke schade aan de luchtwegen en longen. Wanneer iemand meer rookt, groeit een cel die slijm in de luchtwegen en longen produceert in aantal en in omvang. Het resultaat is dat de longen geen extra slijm kunnen opruimen. Dit slijm blijft in de luchtwegen, blokkeert ze en zorgt ervoor dat iemand hoest. Daarnaast zorgt een e-smoker ervoor dat je minder hoest. Benieuwd waar je e-smokers kunt aanschaffen? E-smokewinkel Ridderkerk heeft diverse soorten waaruit je een keuze kunt maken! 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *