Energie-efficiëntie is om twee redenen een belangrijk onderwerp voor huiseigenaren: energie-efficiënte verbeteringen aan het huis kunnen de rekeningen verlagen en de waarde van het huis verhogen, en ze zullen ook uw CO2-voetafdruk verkleinen. Nu Nederland en Europa hun CO2-reductiedoelstellingen proberen te halen, is het noodzakelijk dat we voor onze energie niet langer afhankelijk zijn van gas en andere fossiele brandstoffen, maar hernieuwbare bronnen gaan gebruiken. Alle efficiënte verbeteringen die we thuis kunnen aanbrengen, zullen ons gasverbruik verminderen.

Dubbel glas bestellen is een van de belangrijkste verbeteringen die huiseigenaren kiezen, omdat het de woning warmer houdt. Dubbele beglazing vermindert ook het lawaai van buitenaf, wat een ander bijkomend voordeel is. Maar hoe is dit type raam zo veel efficiënter dan een enkel glas raam?

Dubbel glas werkt op drie manieren:

  • Het voorkomt warmteverlies door het raam
  • Het houdt tocht door het raam en het kozijn tegen
  • het werkt als een isolator op dezelfde manier als spouwmuurisolatie

Waarom een extra ruit?

Ramen met dubbel glas hebben twee ruiten die dicht bij elkaar liggen, vandaar de naam dubbel glas. Er is een glasplaat aan de buitenkant, een glasplaat aan de binnenkant, en een kleine ruimte in het midden die bekend staat als een luchtspleet of dichte luchtzak.

De overdracht van warmte-energie van warme naar koude ruimten noemen we convectie, maar daarvoor is een goede geleider nodig. De opgesloten lucht tussen het glas kan niet circuleren en is dus een slechte geleider, waardoor het warmteverlies van binnenuit het huis wordt beperkt. Omdat er minder warmte door de ruit naar buiten kan, blijft het langer warm in de kamer.

Veel ramen met dubbel glas zijn gemaakt van PVC of aluminium kozijnen, duurzame en efficiënte materialen. Er mogen geen kleine kieren rond de kozijnen zijn waardoor koude lucht het huis kan binnendringen.

Lagere rekeningen en meer veiligheid

Door een extra stuk glas aan uw ramen toe te voegen, kunt u warmteverlies aanzienlijk beperken en de jaarlijkse kosten van uw energierekening verlagen. Dubbel glas bestellen heeft ook een hoop andere voordelen – twee ruiten zijn bijvoorbeeld veel moeilijker in te slaan dan één, dus het kan de veiligheid in huis verder verhogen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *